1. Home
  2. /
  3. WOZ
  4. /
  5. Heeft u vragen of...

Heeft u vragen of bent u het niet eens met de WOZ-Waarde?

Wanneer u het niet eens met u WOZ-waarde kunnen onze deskundige medewerkers uw vragen beantwoorden en samen met u kijken of de waarde aangepast moet worden.

Hoe komt u met ons in contact?

  • Maak een belafspraak met één van onze medewerkers

Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw (huur)woning? Maak dan een terugbelafspraak via MijnBSGR en kies een dag en tijdstip dat voor u het beste uitkomt. Klik hier voor meer informatie .

Wat zijn de voordelen van het maken van een belafspraak:

  • Het is gratis en snel:
  • U ontvangt (schriftelijk) een duidelijke en snelle beslissing over de afhandeling van uw gesprek van onze medewerker en de gevolgen voor uw WOZ-waarde;
  • U kunt uw vragen direct stellen;
  • U kunt zelf de belangrijke kenmerken van uw eigen woning benoemen die van invloed kunnen zijn op de WOZ-waarde;
  • U heeft een gesprek met een medewerker met inhoudelijke kennis over de WOZ-waarde; zo is het misschien niet eens nodig dat u schriftelijk bezwaar hoeft te maken.

Bent u het na het overleg met onze medewerkers toch nog niet eens met de WOZ-waarde of de inhoudelijke uitleg dan kunt (alsnog) een schriftelijk bezwaar indienen. Ook dat kan eenvoudig en gratis via de website (www.bsgr.nl); MijnBSGR. Het bezwaar moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking bij ons binnen zijn.

Een bezwaarschrift indienen

U kunt ook binnen 6 weken na dagtekening direct schriftelijk bezwaar maken. Dit kunt u zelf gratis, eenvoudig en snel doen via de website, MijnBSGR. U kunt een keuze maken uit verschillende redenen waarom u de WOZ-waarde te hoog vindt. Daarnaast is het ook mogelijk om per post een bezwaar in te dienen via Postbus 1141, 2302 BC Leiden.

Om gebruik te kunnen maken van MijnBSGR hebben particulieren een DigiD nodig. Als u nog geen DigiD hebt, kunt u dit eenvoudig aanvragen op www.digid.nl.

Kan ik (niet beter) een bureau inschakelen om het schriftelijke bezwaar voor mij in te dienen?

Ja, dat kan maar u hebt geen bureau nodig voor het indienen van uw bezwaar. Bezwaar maken is makkelijker dan u denkt; zeker omdat u uw woning het beste kent en zelf goed kunt aangeven waarom u de WOZ-waarde van uw woning te hoog of te laag vindt. De verschillende redenen kunt u eenvoudig aanvinken bij indienen van uw bezwaar. Ieder bezwaar, of u dat nu zelf indient of via een bureau, wordt door ons op dezelfde manier beoordeeld. Moet de WOZ-waarde worden gewijzigd? Dan passen we dat aan: de gemeente en de BSGR willen net als u dat de WOZ-waarde goed is! 

Via internet en andere kanalen bieden verschillende bureaus hun diensten aan om gratis bezwaar voor u te maken tegen de WOZ-waarde. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit helemaal niet gratis is.

Wanneer een no-cure-no-pay bureau aanbiedt om gratis bezwaar voor u te maken, kost dit u in eerste instantie niets, dat klopt. Maar wanneer de waarde inderdaad te hoog blijkt te zijn vastgesteld, ontvangen de bureaus een kostenvergoeding voor het indienen van het bezwaar, de hoorzitting en een eventuele rechtszaken. Deze kosten kunnen oplopen tot uiteindelijk € 2.500,–.

De kostenvergoeding die no-cure-no-pay bureaus krijgen wanneer blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld moeten worden betaald uit belastinggeld. U als burger betaalt via de gemeentebelastingen dus ook mee aan deze kostenvergoeding. Dat betekent dat de dienstverlening van no-cure-no-pay bureaus dus zeker niet gratis is. Een digitaal bezwaar maken via MijnBSGR of een terugbelafspraak aanvragen is net zo snel en eenvoudig.