1. Home
  2. /
  3. Belastingen
  4. /
  5. Wijziging situatie bedrijf

Wijziging situatie bedrijf

Soms wijzigt er iets in uw bedrijfssituatie. U gaat bijvoorbeeld verhuizen of verkoopt uw bedrijfspand. Op deze pagina kunt u lezen welke gevolgen dat heeft voor uw belastingaanslag van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland en of u gegevens aan ons moet doorgeven.

Hieronder staan de veelvoorkomende situaties. Staat uw situatie er niet bij, of heeft u geen antwoord gekregen op uw vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Belasting bij verhuizing

Is uw bedrijf verhuisd naar een andere locatie? Laat dat dan zo snel mogelijk weten aan de BSGR. Zo voorkomt u dat u later bezwaar moet maken.

Verhuizing doorgeven

U kunt ons uw nieuwe adres doorgeven via ons contactformulier. Voeg een kopie van een uittreksel van de Kamer van Koophandel bij. Heeft u een aanslag zuiveringsheffing bedrijven of rioolheffing gebruikers van de BSGR ontvangen? Voeg dan ook een afrekening van uw drinkwaterleverancier bij. Aan de hand hiervan kan de aanslag worden herberekend. Een aanslag van 1 vervuilingseenheid wordt nooit verminderd.

Belasting bij beëindiging of verkoop bedrijf

Staakt u uw bedrijfsactiviteiten of verkoopt u uw bedrijf? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de BSGR. Zo voorkomt u dat u nog aanslagen ontvangt.

Wijziging doorgeven

U kunt de opheffing of verkoop van uw bedrijf aan de BSGR doorgeven via ons contactformulier. Vermeld in uw bericht per welke datum het bedrijf is opgeheven of verkocht en op welk postadres wij u kunnen aanschrijven. Voeg ook een kopie van een uittreksel van de Kamer van Koophandel bij.

Belasting bij verkoop bedrijfspand

Belastingen voor eigenaren, zoals onroerende zaakbelasting eigenaren en watersysteemheffing eigenaren, worden bij de verkoop van een pand niet verminderd.

WOZ-beschikking

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland stuurt de WOZ-beschikking naar de persoon die of het bedrijf dat op 1 januari bij het Kadaster geregistreerd stond als eigenaar. Als het pand in de loop van het jaar van eigenaar verandert, krijgt de nieuwe eigenaar pas in het volgende belastingjaar een WOZ-beschikking op naam. Als u eerder een WOZ-beschikking op naam wilt hebben, kunt u deze bij de BSGR aanvragen via het contactformulier.