1. Home
  2. /
  3. Niet eens met de...

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde, maak dan gratis bezwaar

Wanneer u het niet eens met u WOZ-waarde kunnen onze deskundige medewerkers uw vragen beantwoorden en samen met u kijken of de waarde aangepast moet worden.

U kunt ook binnen 6 weken na dagtekening direct schriftelijk bezwaar maken. Dit kunt u zelf gratis, eenvoudig en snel doen via de website, MijnBSGR. U kunt een keuze maken uit verschillende redenen waarom u de WOZ-waarde te hoog vindt. Daarnaast is het ook mogelijk om per post een bezwaar in te dienen via Postbus 1141, 2302 BC Leiden.

Om gebruik te kunnen maken van MijnBSGR hebben particulieren een DigiD nodig. Als u nog geen DigiD hebt, kunt u dit eenvoudig aanvragen op www.digid.nl.

Ja, dat kan maar u hebt geen bureau nodig voor het indienen van uw bezwaar. Bezwaar maken is makkelijker dan u denkt; zeker omdat u uw woning het beste kent en zelf goed kunt aangeven waarom u de WOZ-waarde van uw woning te hoog of te laag vindt. De verschillende redenen kunt u eenvoudig aanvinken bij indienen van uw bezwaar. Ieder bezwaar, of u dat nu zelf indient of via een bureau, wordt door ons op dezelfde manier beoordeeld. Moet de WOZ-waarde worden gewijzigd? Dan passen we dat aan: de gemeente en de BSGR willen net als u dat de WOZ-waarde goed is! 

Via internet en andere kanalen bieden verschillende bureaus hun diensten aan om gratis bezwaar voor u te maken tegen de WOZ-waarde. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit helemaal niet gratis is.

Wanneer een no-cure-no-pay bureau aanbiedt om gratis bezwaar voor u te maken, kost dit u in eerste instantie niets, dat klopt. Maar wanneer de waarde inderdaad te hoog blijkt te zijn vastgesteld, ontvangen de bureaus een kostenvergoeding voor het indienen van het bezwaar, de hoorzitting en een eventuele rechtszaken. Deze kosten kunnen oplopen tot uiteindelijk € 2.500,–.

De kostenvergoeding die no-cure-no-pay bureaus krijgen wanneer blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld moeten worden betaald uit belastinggeld. U als burger betaalt via de
 gemeentebelastingen dus ook mee aan deze kostenvergoeding. Dat betekent dat de dienstverlening van no-cure-no-pay bureaus dus zeker niet gratis is. Een digitaal bezwaar maken via MijnBSGR of een terugbelafspraak aanvragen is net zo snel en eenvoudig.