Forensenbelasting Bodegraven-Reeuwijk

Forensenbelasting is een belasting voor personen die gedurende het belastingjaar meer dan 90 dagen een gemeubileerde woning beschikbaar houden, terwijl zij in een andere gemeente staan ingeschreven. U kunt hierbij denken aan zomerhuizen, stacaravans en woonboten. De opbrengsten van de forensenbelasting vallen in de algemene middelen van de gemeente.

Voor wie?

De aanslag forensenbelasting wordt opgelegd aan de persoon die de woning gedurende het belastingjaar meer dan 90 dagen tot zijn of haar beschikking heeft. Het maakt niet uit of deze persoon ook 90 dagen in de woning aanwezig is of in 1 aaneengesloten periode over de woning kan beschikken.

Hoogte van de aanslag

Het tarief van de forensenbelasting is gebaseerd op de vastgestelde waarde van de woning. Deze waarde staat op het aanslagbiljet vermeld.

Bijzonderheden

Mensen die in een verpleeg- of verzorgingshuis, kazerne of gevangenis verblijven, zijn vrijgesteld van forensenbelasting. Dit geldt ook voor mensen die voor de uitoefening van een functie in een algemeen vertegenwoordigend orgaan, zoals de Tweede Kamer of Provinciale Staten, tijdelijk ergens anders wonen dan waar ze staan ingeschreven.

Naar boven ▲