1. Home
  2. /
  3. Over de BSGR
  4. /
  5. Privé: Vacatures
  6. /
  7. BSGR-medewerker Irene aan het...

BSGR-medewerker Irene aan het woord:

“Van tijdelijke baan tot nog steeds niet weggegaan”

In juni 2019 kwam Irene binnen bij de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland als tijdelijke uitzendkracht bij de afdeling Heffen. Na een halfjaar werd haar tijdelijke contract vervangen door een vast contract.

Vlak na het afronden van haar master Bedrijfskunde begon Irene bij de BSGR aan iets wat bedoeld was als tijdelijk avontuur: “Ik was op zoek naar een tijdelijke (bij)baan terwijl ik zocht en solliciteerde naar een fulltime baan die aansloot op mijn studie. Ik kwam echter terecht bij de BSGR en ik verwachtte dat ik daar binnen twee tot drie maanden weer weg zou zijn. Inmiddels werk ik hier nog en heb ik het nog iedere dag naar mijn zin. De tijd vliegt!”.

Geen stoffig imago

Het was niet Irene’s ambitie om bij de belasting te gaan werken, mede omdat ze verwachtte dat het kantoor een stoffig imago zou hebben. Tijdens het sollicitatiegesprek werd al meteen duidelijk dat dit niet het geval was: “Ik kwam netjes gekleed en zonder verwachtingen aan bij de BSGR. Hier werd ik opgevangen door afdelingshoofd Marcel. Samen met nog een collega begon hij het gesprek. Het ging al snel over koetjes en kalfjes en er werd veel gegrapt. Toen Marcel aan het einde vroeg of ik nog vragen had, zei ik: “Wanneer kan ik beginnen?” Ik wist namelijk meteen dat ik bij de BSGR wel op mijn plaats zou zitten”.

Contact met collega’s

Ook op de afdeling Heffen hing al vanaf het begin een gezellige sfeer. Binnen de kortste keren kwam een deel van de collega’s op bezoek op de boerderij van Irene’s ouders: “Het was erg leuk om mijn collega’s te laten zien waar ik vandaan kom. Het schept een band. Nog dagelijks gaat het op kantoor over de koeien. Ik vind het sowieso fijn dat het contact met collega’s verder strekt dan alleen de werkvloer; ik heb al met collega’s geshopt, koekjes gebakken en we zijn meerder malen uit eten geweest. Erg leuk dat dat kan!”.

Afdeling Heffen

Naast de sociale bijzaken wordt er natuurlijk ook hard gewerkt: “De werkdruk is behoorlijk hoog. Met mijn eerste opdracht werd ik meteen in het diepe gegooid. Het was lastig om mezelf snel overal wegwijs te maken, want er zijn zoveel processen, werkwijzen, regels en zaken die je moet kennen. Als je eenmaal grip krijgt op de zaak, voelt dat extra goed. Ook met het opnemen van de telefoon leerde ik de verscheidenheid aan vragen en problemen die er optreden. Het is reuze leerzaam”.

Ruimte voor initiatief

Een van de grootste pluspunten vindt Irene de vraag naar eigen initiatief: “Als je bezig bent met het oplossen van een bepaald probleem, kun je dat vaak breder trekken naar andere problemen of objecten. Daarnaast kom je ook wel eens een proces tegen dat verbeterd kan worden. Het wordt erg gewaardeerd als je dit aangeeft en oppakt”.

22 november 2019