1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Heeft u problemen door...

Heeft u problemen door de toeslagenaffaire?

Afhandeling toeslagenaffaire

De toeslagenaffaire bracht veel gezinnen in de problemen. Daarom heeft het Rijk besloten daar iets aan te doen. Er is een wet in de maak. Daar komt in te staan dat zoveel mogelijk overheidsschulden worden kwijtgescholden. Dit kan betekenen dat u die schulden niet hoeft te betalen.

Wat doet de BSGR?

De BSGR legt belastingaanslagen op namen gemeenten en waterschap. Ook deze schulden worden kwijtgescholden. De BSGR krijgt alle informatie rechtstreeks van de Belastingdienst. U hoeft daar zelf dus niets voor te doen. Alle personen die recht hebben op kwijtschelding ontvangen een brief van de BSGR. Daarin staat welke schulden zij niet hoeven te betalen.

Nieuwe belastingaanslagen wel betalen

Het Rijk heeft de schulden ingedeeld in oude en nieuwe schulden. Oude schulden van 2020 en oudere jaren. Nieuwe schulden zijn de belastingaanslagen over 2021 die nog niet zijn betaald. Deze aanslagen over 2021 moeten wél worden betaald. Op de pagina betalen staat op welke manieren u kunt betalen. Kunt u niet betalen? Neem dan telefonisch contact met ons op. Ons telefoonnummer is 071 525 62 00. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Wel slachtoffer, maar nog niet bekend bij de Belastingdienst?

Wij adviseren u contact op te nemen met de Rijksbelastingdienst, serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Dit kan op de volgende manieren :

 

Veelgestelde vragen

Ik ben slachtoffer van de toeslagenaffaire. Ik heb in 2021 een oude aanslag betaald. Krijg ik dat geld terug?

Ja. Als u in 2021 een schuld voor een oud jaar heeft betaald, krijgt u dat terug. U ontvangt eerst een brief van ons. Daarna betalen wij het bedrag aan u terug.

 

Ik ben slachtoffer van de toeslagenaffaire. Ik heb mijn aanslagen al vóór 2021 betaald. Krijg ik dat geld terug?

Nee. Helaas is dat niet mogelijk. De wet houdt alleen rekening met schulden. Betaalde aanslagen zijn geen schulden.

 

U komt niet in aanmerking voor compensatie?

Wanneer de Belastingdienst aangeeft dat u niet in aanmerking komt voor compensatie, dan starten wij weer met het incasseren van uw openstaande belastingaanslagen. U ontvangt daar van ons eerst een brief over.