1. Home
  2. /
  3. Taxatieverslag tegel2

Taxatieverslag

Het taxatieverslag geeft inzicht in de manier waarop gemeenten de WOZ-waarde taxeren. Het taxatieverslag bevat, naast de aanduiding van het pand, een aantal kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling. In ieder geval vermeldt het taxatieverslag het type object (bijvoorbeeld tussenwoning of vrijstaande woning), het bouwjaar, de grootte van de woning en de grootte van het perceel en eventuele bijgebouwen, zoals een garage of schuur.

Verder geeft het taxatieverslag inzicht in de aansluiting op de markt. Bij woningen staat op het taxatieverslag vermeld met welke verkochte woningen is vergeleken en wat de verkoopcijfers van die woningen zijn. U kunt dan zelf de taxatie vergelijken met enkele andere woningen. De BSGR heeft bij het bepalen van de WOZ-waarde met een veel groter aantal woningen vergeleken (zie modelmatige waardebepaling bij informatie WOZ-waarde), maar op het taxatieverslag worden 3 woningen van deze woningen vermeld.

 

Hoe kom ik aan het taxatieverslag

Alleen als u een WOZ-beschikking van de BSGR heeft ontvangen, kunt u een taxatieverslag van uw onroerende zaak van ons krijgen. U kunt het taxatieverslag downloaden in MijnBSGR. Ga naar ‘Mijn documenten’ en klik in de regel bij het taxatieverslag op ‘downloaden’.