1. Home
  2. /
  3. Aanslagbiljet
  4. /
  5. Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland in het...

Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland in het kort

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) verzorgt de belastingen voor het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Velsen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar en Zoeterwoude. Ook bepaalt de BSGR de hoogte van de WOZ-waarde voor alle onroerende zaken in deze gemeenten.

Deelnemers

De BSGR heeft begin 2011 haar eerste aanslagbiljetten verstuurd. Op dat moment had de BSGR 7 deelnemers: het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeenten Gouda, Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude. Op 1 januari 2013 zijn daar 2 gemeenten bijgekomen: Bodegraven-Reeuwijk en Katwijk. Op 1 januari 2016 is daar de gemeente Waddinxveen bijgekomen. Vanaf 1 januari 2020 is ook de gemeente Leiderdorp toegetreden tot de samenwerking. Gemeente Velsen is de nieuwste deelnemer per 1 januari 2021.

Werkgebied

Buiten de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Velsen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar en Zoeterwoude verzorgt de BSGR ook de aanslagoplegging in het gebied van het hoogheemraadschap van Rijnland. Dat gebied strekt zich uit van Velsen in het noorden tot aan Gouda in het zuiden. Om u een indruk te geven van het werkgebied van de BSGR, verwijzen wij u naar de pagina  waarop de kaart van het werkgebied staat: werkgebied hoogheemraadschap van Rijnland.

Naar boven ▲