1. Home
  2. /
  3. WOZ
  4. /
  5. Bezwaar tegen de WOZ-waarde

Bezwaar tegen de WOZ-waarde

Wanneer u het niet eens met u WOZ-waarde zijn er meerdere mogelijkheden om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde.

Bellen

Heeft u vragen over de WOZ-waarde van uw (huur)woning? Maak dan een terugbelafspraak via MijnBSGR.

Uw voordelen als u in gesprek gaat:

  • U kunt uw vragen direct stellen, zo is het misschien niet eens nodig dat er bezwaar hoeft te worden gemaakt.
  • U praat met een medewerker met inhoudelijke kennis over de WOZ-waarde.

Een bezwaarschrift indienen

U kunt ook binnen 6 weken na dagtekening bezwaar maken. Dit kunt u eenvoudig en snel doen via de website, MijnBSGR. Wij verzoeken u om zo duidelijk mogelijk aan te geven waarom u de WOZ-waarde te hoog vindt zodat wij bij het antwoord op uw bezwaar u hierop een antwoord kunnen geven. Daarnaast is het ook mogelijk om per post een bezwaar in te dienen via Postbus 1141, 2302 BC Leiden.

Om gebruik te kunnen maken van MijnBSGR hebben particulieren een DigiD nodig. Als u nog geen DigiD hebt, kunt u dit eenvoudig aanvragen op www.digid.nl.

Deskundige inschakelen of niet?

Bezwaar maken is makkelijker dan u denkt. U kent uw woning het beste en kunt goed aangeven waarom u de WOZ-waarde van uw woning te hoog of te laag vindt. Wij nemen uw bezwaar serieus. De bezwaren die wij van veel no-cure-no-pay bureaus ontvangen zijn algemeen van aard en gaan niet altijd op specifieke zaken in. Op onze website kunt u zien waaraan uw bezwaar moet voldoen. U kunt ons natuurlijk ook bellen om de waarde te bespreken.

Via internet en andere kanalen bieden verschillende bureaus hun diensten aan om gratis bezwaar voor u te maken tegen de WOZ-waarde. Wat veel mensen echter niet weten is dat dit helemaal niet gratis is.

Wanneer een no-cure-no-pay bureau aanbiedt om gratis bezwaar voor u te maken, kost dit u in eerste instantie niets, dat klopt. Maar wanneer de waarde inderdaad te hoog blijkt te zijn vastgesteld, ontvangen de bureaus een kostenvergoeding voor het indienen van het bezwaar, de hoorzitting en een eventuele rechtszaken. Deze kosten kunnen oplopen tot wel € 2.500,–.

De kostenvergoeding die no-cure-no-pay bureaus krijgen wanneer blijkt dat de WOZ-waarde te hoog is vastgesteld moeten worden betaald uit belastinggeld. U als burger betaalt via de belastingen dus ook mee aan de kostenvergoeding. Dat betekent dat de dienstverlening van no-cure-no-pay bureaus dus zeker niet gratis is. Daarnaast is het digitaal bezwaar maken via MijnBSGR of een terugbelafspraak aanvragen net zo snel en eenvoudig.

Naar boven ▲