BSGR voor vijfde jaar op rij geslaagd voor kwaliteitscontrole

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar een ISAE-verklaring gekregen. De BSGR is nog steeds de enige belastingorganisatie in Nederland die een volledige ISAE 3402 type II rapportage heeft. Deze rapportage treedt in de plaats van de assuranceverklaring die tot 2015 verstrekt werd bij de jaarlijkse belastingrapportage.  Hier zijn wij enorm trots op. Kort gezegd betekent het dat de processen met betrekking tot het heffen en innen van gemeentelijke en waterschapsheffingen en het waarderen van WOZ-objecten op orde zijn.

 

Inzicht in de processen

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar en Zoeterwoude en het hoogheemraadschap van Rijnland hebben hun belastingprocessen aan de BSGR uitbesteed. Voor deze deelnemers is het van belang om voldoende inzicht te hebben in de beheersing van de uitbestede processen. De BSGR biedt dit inzicht aan haar deelnemers door het verstrekken van een rapportage in overeenstemming met de ISAE 3402-standaard, inclusief het rapport van de onafhankelijk auditor.

Internationaal geaccepteerde standaard

ISAE 3402 is een officieel en internationaal geaccepteerde ‘assurance’ standaard (International Standard on Assurance Engagements) voor de rapportage over de beheersing van uitbestede processen bij serviceorganisaties zoals de BSGR. De rapportage gaat in op onderwerpen als risicomanagement, informatiebeveiliging en de interne beheersing binnen de BSGR.

BSGR blijft verbeteren

Het hebben van de volledige ISAE 3402-verklaring betekent niet dat er geen werk meer te doen is. De BSGR streeft ernaar de huidige kwaliteit van de processen en belastingaanslagen continu te blijven verbeteren.

6 april 2018