BSGR verstuurt 140.000 aanslagen waterschapsbelasting aan huurders.

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) stuurt deze week uit naam van het hoogheemraadschap van Rijnland ongeveer 140.000 aanslagen waterschapsbelasting aan huurders van woningen. De belastingaanslagen liggen zaterdag 27 januari 2018 in de brievenbus of digitaal in de Berichtenbox van MijnOverheid. Niet alle huurders krijgen nu al hun aanslag. Inwoners van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden, Oegstgeest, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar en Zoeterwoude ontvangen de aanslag een maand later; deze aanslagen worden dan net als andere jaren gecombineerd met de gemeentebelastingen. 

Aangesloten bij MijnOverheid.

De BSGR is met ingang van 2017 aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus waarin men digitaal post ontvangt van bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en nu dus ook van de BSGR. Dit betekent dat de belastingaanslagen en andere post van de BSGR digitaal aangeboden worden in de Berichtenbox. Als u uw Berichtenbox al heeft geactiveerd en daarbij aangevinkt heeft dat u post van de BSGR via MijnOverheid wilt ontvangen, dan krijgt u uw belastingaanslag in uw Berichtenbox.

Liever aanslag per post.

Mocht u uw belastingaanslag en andere post van de BSGR toch liever op papier per post willen ontvangen dan kunt u dat in MijnOverheid aanpassen. Het adres van de website van MijnOverheid is https://mijn.overheid.nl. Wij kunnen dit niet voor u doen omdat alleen u met uw DigiD-code toegang heeft tot de Berichtenbox van MijnOverheid. Het (opnieuw) aanvragen van uw DigiD-code regelt u via www.digid.nl.

Betalen via iDEAL.

U kunt de aanslag ook via iDEAL betalen. Dat is mogelijk als u inlogt in onze Digitale balie of uw aanslag via de Berichtenbox van MijnOverheid ontvangt. 

Bezoek alleen nog maar op afspraak.

De BSGR werkt uitsluitend op afspraak. Dit betekent dat als u langs wilt komen op het kantoor aan de Lammenschansweg in Leiden er eerst een afspraak gemaakt moet worden. Afspraken kunnen gemaakt worden via telefoonnummer 071 -  525 6200 dat op werkdagen bereikbaar is van 8.30 uur tot en met 16.00 uur.

Waterschapsbelasting voor droge voeten en schoon water.

Het hoogheemraadschap van Rijnland zorgt voor droge voeten en schoon water, en dat kost geld. De waterschapsbelasting die opgelegd wordt, is opgedeeld in twee soorten: zuiveringsheffing en watersysteemheffing. Met de opbrengst uit de zuiveringsheffing zuivert het hoogheemraadschap van Rijnland het afvalwater - dit is het water dat door toilet, gootsteen en douche spoelt - van ruim 1,3 miljoen inwoners, bedrijven en industrieƫn in het beheergebied van Rijnland. Met de opbrengst van de watersysteemheffing financiert Rijnland het onderhoud aan duinen, dijken en kades, zodat ons land goed beschermd is tegen te hoog water. Bovendien zorgen de gemalen ervoor dat er precies de juiste hoeveelheid water in het gebied is: huizen en kelders komen ook bij veel regenval niet onder water te staan en als het juist weinig regent zorgen ze ervoor dat de bodem niet verdroogt. Ook wordt de waterkwaliteit op orde gehouden. Voor meer informatie kan gekeken worden op www.bsgr.nl of www.rijnland.net/waterschapsbelasting.

Meer informatie.

Heeft u nog vragen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via telefoonnummer 071 - 525 6200 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur). De eerste week nadat de aanslag verstuurd is kan het druk zijn aan de telefoon. Houdt u rekening met een langere wachttijd of bel op een ander moment.

26 januari 2018