Aanmaningen en dwangbevelen mei 2017

Zaterdag 20 mei 2017 worden er aanmaningen en dwangbevelen met extra kosten bezorgd. U ontvangt een aanmaning of dwangbevel als een eerder door de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) verstuurde aanslag niet (volledig) is betaald. Als u heeft aangegeven dat u uw post van de BSGR via de Berichtenbox van MijnOverheid wilt ontvangen, dan ontvangt u de aanmaning zowel op papier via de post als digitaal in de Berichtenbox. U hoeft uiteraard maar 1 keer te betalen.

Aangesloten bij MijnOverheid

De BSGR is met ingang van 2017 aangesloten op de Berichtenbox van MijnOverheid. De Berichtenbox is een persoonlijke brievenbus waarin men digitaal post ontvangt van bijvoorbeeld de Belastingdienst, RDW, SVB, UWV en nu dus ook van de BSGR. Dit betekent dat de belastingaanslagen en andere post van de BSGR vanaf dit jaar digitaal aangeboden worden in de Berichtenbox. Als u uw Berichtenbox al heeft geactiveerd en daarbij aangevinkt heeft dat u post van de BSGR via MijnOverheid wilt ontvangen, dan krijgt u uw belastingaanslag en andere post in uw Berichtenbox.

Liever aanslag per post 

Mocht u uw belastingaanslag en andere post van de BSGR volgend jaar toch liever op papier per post willen ontvangen dan kunt u dat zelf in MijnOverheid aanpassen. Het adres van de website van MijnOverheid is https://mijn.overheid.nl. Wij kunnen dit niet voor u doen omdat alleen u met uw DigiD-code toegang heeft tot de Berichtenbox van MijnOverheid. Het (opnieuw) aanvragen van uw DigiD-code regelt u via www.digid.nl.

Invorderingsmaatregelen

Als u niet reageert op de aanmaning of het dwangbevel, neemt de BSGR verdere invorderingsmaatregelen. De kosten daarvan kunnen hoog oplopen en zijn voor uw rekening. Betaal dus zo snel mogelijk!

Aanslag bekijken

Bent u uw aanslagbiljet kwijt en wilt u deze opnieuw bekijken? In onze Digitale balie kunt u de oorspronkelijke aanslag bekijken.

Betalingsregeling

Heeft u moeite om het aanslagbedrag te betalen, dan kunt u wellicht een betalingsregeling met ons afspreken. Kijk op betalingsregeling hoe u dat het beste kunt doen.

Meer informatie

Heeft u na het lezen van de achterkant van de ontvangen brief of de informatie op onze website nog vragen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier, of neem contact op via telefoonnummer 071 - 525 6200 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.00 uur). Houd als u belt uw subject- of aanslagnummer bij de hand.

18 mei 2017