Toeristenbelasting Velsen

Toeristenbelasting is een belasting voor uitbaters van overnachtingsmogelijkheden zoals hotels, pensions en campings. De opbrengsten gaan naar de algemene middelen van de gemeente. Hiermee kan de gemeente bijvoorbeeld de extra kosten voor voorzieningen dekken die zij maakt, omdat er in de gemeente veel toeristen verblijven.

Voor wie?

De aanslag toeristenbelasting wordt opgelegd aan uitbaters van overnachtingsmogelijkheden. De kosten worden doorberekend aan toeristen door een extra bedrag te rekenen bij het overnachtingstarief. Als u de mogelijkheid tot verblijf gaat aanbieden, dan kunt u dat kenbaar maken via ons contactformulier. U ontvangt dan een uitnodiging om aangifte te doen.

Hoogte van de aanslag

De hoogte van de aanslag is afhankelijk van het aantal overnachtingen en het soort overnachtingsgelegenheid; er zijn verschillende tarieven voor hotels en huisjes enerzijds en andere overnachtingsmogelijkheden (inclusief strandhuisjes, campings en B&B) anderzijds.

Bijzonderheden

Als u gelegenheid tot overnachten biedt in de gemeente Velsen, bent u verplicht dit te melden. U wordt jaarlijks gevraagd aangifte te doen.